• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Де використовують вапно негашене?
    Опубликовано: 2016-10-04 18:05:54

    Будівельна вапно - це продукт стриманого, що не доводяться до каменеподібні стану випалу, таких матеріалів, як: вапняк, крейда, доломіт. Випал вапна негашеного проводиться під впливом високих температур 750-1300 ° C, яка залежить від породи: доломіт - 750-900 ° C, а порода вапняк піддається впливу 1000-1200 ° C і проводиться випалення, до тих пір, поки вуглекислий газ повністю не піде з породи.

    Процес подрібнення вапна

    Основна маса підприємств не є винятком, мелене вапно негашене, як правило, виробляють в кульових млинах. При подрібненні грудок вапна із застосуванням млинів, що роблять на неї ударну дію, відбувається розрив взаємодії атомів в результаті чого формуються частинки вільних радикалів. Завдяки цьому збільшується поверхнева активність частинок. А, значить, змінюючи рівень дроблення матеріалів, можна впливати, як на технологічні показники при створенні в'яжучих речовин, так і на їх характеристики. При тонкому помелі використовують Вибро.

    Де вживається вапно негашене?

    Ця речовина досить широко використовується у всіляких галузях життєдіяльності людини. До найголовнішим споживачам відносяться:

    1. • металургійна промисловість,
    2. • сільське господарство,
    3. • цукрове виробництво,
    4. • хімічна галузь,
    5. • целюлозна промисловість.

    Повною мірою користуються негашеним вапном і будіндустрія.

    Особливу роль з'єднання грає в області екології. Вапно служить засобом для очищення диму від оксиду сірки. Вона чудово пом'якшує воду і тримає в облозі наявні в ній компоненти органіки. Поряд з цим, негашене вапно дозволяє нейтралізувати кислотність в природних і стічних водах.

    У сільськогосподарській галузі використовують вапно негашене для видалення з грунту підвищеної кислотності, відчутно допомагає шкідливий вплив на посадки. Вапно насичує грунт кальцієм. Завдяки цьому, грунт краще обробляється, швидше гниє гумус.

    Паралельно знижується потреба у внесенні великих доз азотних добрив. Вапно використовується для підгодівлі в птахів і тварин. Таким чином, ліквідується нестача кальцію в їжі.

    Вона також застосовується для підвищення якості санітарних умов в місцях, де утримують і розводять худобу. У нафтовій промисловості, вапном нейтралізують кислі смоли.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.