• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дорога логістика змушує фермерів Чернігівщини розвивати переробку сільгосппродукції
    Опубликовано: 2023-08-09 16:17:51

    Багатьох аграріїв Чернігівщини турбує питання подальшого збуту зібраних зернових, адже нині сільгоспвиробники області опинилися перед складним вибором через заблоковані південні порти і високі затрати на транспортування до західних кордонів.

    Як вихід із ситуації керівник ФГ «Напорівське» Григорій Ткаченко з Лукашівки бачить подальший розвиток власної переробки сільгосппродукції, що дасть змогу триматися на плаву, повідомляє Cernihiv Time.

    «Ми запустили на днях переробну лінію для виробництва пелет як альтернативи вуглеводням. Автоматизуємо, стаємо підприємством, яке може виживати. Зацікавилися переробкою, оскільки часто забирають продукцію за безцінь, тому намагаємося створити переробку молока. Перший варіант — виробництво сирів з нашого молока, яке виробляється на нашому підприємстві», — розповідає фермер.

    Жнива на Чернігівщині цьогоріч стартували 11 липня, коли вийшли у поля перші комбайни. У ФГ «Напорівське» збирають врожай озимої пшениці на початку серпня. Григорій Ткаченко слідкує за усіма процесами. Каже, що сіяти озимину торік довелося без добрив, адже на них не вистачило грошей. Основні кошти спрямували на відновлення зруйнованих рашистами приміщень господарства. Рік для фермера був складним, але поступово стає на ноги.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.