• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінекономіки пропонує бізнесу грант до 8 млн грн на розвиток переробки
    Опубликовано: 2023-08-29 11:49:34

    Мінекономіки закликає підприємців подавати зявки на гранти для розвитку переробних підприємств та створювати робочі місця саме на деокупованих територіях.

    Про це повідомила заступник Міністра економіки України Надія Бігун під час прямого ефіру Національного телемарафону.

    Триває третя хвиля подачі заявок для отримання грантів на переробні підприємства. Перші результати будуть відомі приблизно за три тижні. 

    «Зараз бізнес має можливість отримати грант до 8 млн грн від держави за напрямом переробки та покрити 80% від вартості проекту. Уряд сфокусував цю програму саме для деокупованих територій і тих територій, де велися бойові дії. При цьому обов'язковою умовою для отримання коштів є створення до 25 робочих місць. Далі, залежно від суми гранту, це може бути менша кількість робочих місць», — зазначила Бігун.

    За рік роботи програми видано приблизно 500 грантів, за якими має бути створено приблизно 6 600 робочих місць. До кінця року в планах міністертсва видати ще 500 грантів і відповідно буде створено ще понад 6000 робочих місць по всій території України.

    «Скільки робочих місць буде створено на деокупованих територіях буде залежати від того, наскільки бізнес з цих регіонів буде активним учасником програми», — додала заступниця міністра.

    Подати заявку на грант можна через портал Дія. Зокрема, урядовий проект єРобота включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць.

    Нагадаємо, підприємство «Зодіак» відновило виробництво макаронних виробів у Чугуївському районі Харківської області. До повномасштабного вторгнення «Зодіак» входив у п’ятірку найбільш відомих в Україні брендів макаронних виробів. Під час активних бойових дій підприємство було обстріляне і зазнало пошкоджень.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.