• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зерновий ринок починає активно цікавитися виробництвом біоетанолу — думка
    Опубликовано: 2023-03-03 18:14:03

    Зерновий ринок починає активно цікавитися виробництвом біоетанолу — думка

    Учасники зернового та елеваторного ринків України почали активно цікавитися глибокою переробкою. Зокрема це стосується виробництва біоетанолу.

    Про це Elevatorist.com розповів керівник елеваторного напрямку SOLAGRO Сергій Щербань.

    Він вважає, що така зацікавленість зумовлена декількома причинами.

    «По-перше, через дуже складний експорт великі обсяги зерна залишаються всередині країни. З’являються перехідні залишки, ринок отримує «дуже довгі гроші». І це спонукає думати про переробку. Друга причина, стимулювання від держави. Готується законопроєкт, який буде регулювати обов’язкову наявність в паливі біоетанолу — до 5%. Відповідно, буде попит, не тільки всередені країни, але й за кордоном. Тож хтось повинен цей біоетанол генерувати», — говорить Сергій Щербань.

    Він додав, що у разі розвитку глибокої переробки, вирощування кукурудзи в Україні матиме гарні перспективи, оскільки вона найкраще підходить для цього.

    Нагадаємо, в Україні планують побудувати завод з переробки пшениці на паливний етанол. Старт будівництва планується у 4-му кварталі 2023 року-початку 2024 року. Проєктуваня заводу розробляє українська компанія «АБ АГРО ПРОДЖЕКТ ГРУП» на основі сучасних європейських технологій.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.