• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • FАО знизила прогноз світового виробництва зернових у 2024 році через несприятливі погодні умови
    Опубликовано: 2024-09-10 17:03:00

    Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) переглянула прогноз світового виробництва зернових у 2024 році, зменшивши його на 2,8 мільйона тонн порівняно з липневими оцінками. Це зниження зумовлене погіршенням прогнозів щодо врожаю фуражних зернових. Відповідно до нових даних, обсяг виробництва зернових у 2024 році може скласти 2,851 мільярда тонн, що близько до рівня минулого року.

    ФАО вказала, що новий прогноз виробництва фуражних зернових у 2024 році становитиме 1,523 мільярда тонн, що на 7 мільйонів тонн менше від липневих оцінок і на 9,4 мільйона тонн (0,6%) нижче показників 2023 року. Основними причинами зниження прогнозу є негативний вплив спекотних та посушливих погодних умов на урожай у Європейському Союзі, Мексиці та Україні.

    Згідно з оновленим прогнозом ФАО, обсяг світової торгівлі зерновими на сезон 2024/25 років оцінюється в 485,6 мільйона тонн, що на 4,5 мільйона тонн більше від липневих оцінок, але на 3,3% нижче за рівень попереднього сезону. При цьому прогнозований обсяг торгівлі фуражними зерновими в поточному сезоні зріс на 2 мільйони тонн у порівнянні з липневим прогнозом.

    Перегляд прогнозу обсягу торгівлі зерновими зумовлений переважно підвищенням прогнозу щодо торгівлі кукурудзою. Очікується збільшення експорту кукурудзи зі США завдяки зростанню прогнозованого обсягу виробництва, а також підвищенню попиту з боку Мексики та В'єтнаму.

    Прогнозований обсяг торгівлі пшеницею на сезон 2024/25 років також був підвищений на 1,2 мільйона тонн, до 199,4 мільйона тонн. Це зростання пов’язане з очікуваним збільшенням поставок пшениці з Казахстану та США, які мають більші врожаї, ніж прогнозувалося раніше, а також з ростом закупівель з боку країн Європейського Союзу.

    Таким чином, зменшення загального обсягу виробництва зернових частково компенсується зростанням торгівлі деякими видами зернових, що відзначає складну, але динамічну ситуацію на світовому аграрному ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.