FАО знизила прогноз світового виробництва зернових у 2024 році через несприятливі погодні умови

10 сен, 17:03

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) переглянула прогноз світового виробництва зернових у 2024 році, зменшивши його на 2,8 мільйона тонн порівняно з липневими оцінками. Це зниження зумовлене погіршенням прогнозів щодо врожаю фуражних зернових. Відповідно до нових даних, обсяг виробництва зернових у 2024 році може скласти 2,851 мільярда тонн, що близько до рівня минулого року.

ФАО вказала, що новий прогноз виробництва фуражних зернових у 2024 році становитиме 1,523 мільярда тонн, що на 7 мільйонів тонн менше від липневих оцінок і на 9,4 мільйона тонн (0,6%) нижче показників 2023 року. Основними причинами зниження прогнозу є негативний вплив спекотних та посушливих погодних умов на урожай у Європейському Союзі, Мексиці та Україні.

Згідно з оновленим прогнозом ФАО, обсяг світової торгівлі зерновими на сезон 2024/25 років оцінюється в 485,6 мільйона тонн, що на 4,5 мільйона тонн більше від липневих оцінок, але на 3,3% нижче за рівень попереднього сезону. При цьому прогнозований обсяг торгівлі фуражними зерновими в поточному сезоні зріс на 2 мільйони тонн у порівнянні з липневим прогнозом.

Перегляд прогнозу обсягу торгівлі зерновими зумовлений переважно підвищенням прогнозу щодо торгівлі кукурудзою. Очікується збільшення експорту кукурудзи зі США завдяки зростанню прогнозованого обсягу виробництва, а також підвищенню попиту з боку Мексики та В'єтнаму.

Прогнозований обсяг торгівлі пшеницею на сезон 2024/25 років також був підвищений на 1,2 мільйона тонн, до 199,4 мільйона тонн. Це зростання пов’язане з очікуваним збільшенням поставок пшениці з Казахстану та США, які мають більші врожаї, ніж прогнозувалося раніше, а також з ростом закупівель з боку країн Європейського Союзу.

Таким чином, зменшення загального обсягу виробництва зернових частково компенсується зростанням торгівлі деякими видами зернових, що відзначає складну, але динамічну ситуацію на світовому аграрному ринку.


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/340572.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM