• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прогнози на 2023 рік: Зерновий та олійний експорт України очікує рост
    Опубликовано: 2023-12-04 18:09:14

    У 2023 році експорт зернових та олійних культур з України визначено буде вражаючим, випереджаючи показники попереднього року. Про це повідомив Микола Сольський, міністр аграрної політики та продовольства України, якого цитує пресслужба Мінагрополітики.

    "Експорт цього року точно буде більший, ніж минулого року. Минулорічні п'ять місяців були викликані мінімальними обсягами експорту, і цьогоріч ми спостерігаємо зростання через більший урожай", - зауважив міністр.

    Оцінюючи потенційний обсяг експорту, Сольський зазначив, що минулорічний урожай зернових та олійних культур склав близько 72 млн тонн, а цьогоріч очікується підняття до 78-79 млн тонн.

    "Внутрішнє споживання майже не змінилося - приблизно 7 млн тонн. З цього випливає, що поточного року ми маємо намір експортувати не менше 55 млн тонн. Це включає в себе зерно та олійні культури, перероблені в олію, становлячи загалом не менше 55 млн тонн", - підкреслив міністр.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.