• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зниження виробництва пшениці: аналіз прогнозу USDA на сезон 2023/24
    Опубликовано: 2023-10-13 18:09:19

    Світове виробництво пшениці на сезон 2023/24 року переглянуло свої прогнози зниженням на 3,9 мільйони тонн, за даними жовтневого WASDE. Аналітики Управління земельних ресурсів та економіки сільського господарства США (USDA) прогнозують загальний обсяг світового виробництва пшениці на рівні 783,43 мільйона тонн. Це зниження свідчить про складну ситуацію в глобальному пшеничному ринку.

    Спад прогнозу світового виробництва пшениці пов'язаний з різким зниженням врожаїв в кількох країнах. Спеціалісти USDA врахували вплив погодних умов та інших факторів, що впливають на врожаї. В цілому це зниження може стати викликом для глобального ринку пшениці, враховуючи, що пшениця є однією з основних культур в харчовій промисловості та виробництві кормів.

    Зменшення прогнозу світового експорту пшениці також може вплинути на підтримку ринкових цін. По нових даних, прогнозований світовий експорт пшениці складе 206,26 мільйона тонн, що на 1,08 мільйона тонн менше, ніж у вересневому прогнозі.

    Спеціалісти агентства залишили без змін прогноз виробництва та експорту пшениці в Україні на сезон 2023/24. Виробництво залишається на рівні 22,5 мільйона тонн, а прогнозований обсяг експорту — 11 мільйонів тонн. Однак прогноз кінцевих запасів пшениці в Україні був зменшений на 0,03 мільйона тонн, до 4,08 мільйона тонн.

    У той час, коли в США підвищили прогноз виробництва пшениці на 2,11 мільйона тонн, до 49,31 мільйона тонн, обсяг їхнього експорту залишився без змін на рівні 19,05 мільйона тонн. Кінцеві запаси пшениці в США також збільшаться на 1,47 мільйона тонн, до 18,22 мільйона тонн.

    Зниження виробництва пшениці у багатьох країнах і великі обсяги експорту з України і США можуть вплинути на підтримку цін на світовому ринку та стати предметом уваги глобальних гравців на зерновому ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.