• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінагрополітики України підвищило прогноз урожаю на 2023 рік
    Опубликовано: 2023-09-29 14:09:48

    Міністерство аграрної політики та продовольства України підвищило прогноз урожаю на 2023 рік до 79 мільйонів тонн, що на 7 мільйонів тонн більше, ніж у попередньому році. Про це повідомив міністр аграрної політики Микола Сольський під час національного телемарафону «Єдині новини».

    Початково, в травні, прогноз передбачав врожай на рівні 63-64 мільйонів тонн. Проте з плином часу ця оцінка зростала і до початку літа вже становила 70 мільйонів тонн. Зараз оновлений прогноз свідчить про досягнення рекордного врожаю в 79 мільйонів тонн.

    Міністр підкреслив, що наразі одним із ключових завдань є встановлення цін на збіжжя, адже вартість продукції впливає на прибутковість сільськогосподарського сектору. Окрім цього, важливо забезпечити ефективний експорт збіжжя за кордон, особливо в контексті потреби вивозити щомісяця понад 5 мільйонів тонн цієї сільськогосподарської продукції.

    Високий прогноз урожаю свідчить про позитивний розвиток сільського господарства України та збільшення виробництва сільськогосподарських культур. Зростання валового збору також може мати позитивний вплив на економіку країни та забезпечити додаткові можливості для експорту сільськогосподарської продукції на міжнародні ринки. Водночас, виробники та уряд повинні звертати увагу не лише на кількість врожаю, але й на забезпечення високої якості продукції та її конкурентоспроможність на світовому ринку.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.