• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УЗА переглянула свою оцінку потенційного врожаю на 2023 рік
    Опубликовано: 2023-09-06 16:02:00

    Українська зернова асоціація (УЗА) переглянула свою оцінку потенційного врожаю на 2023 рік, підвищивши її на 3,7 мільйона тонн. За новою оцінкою, цьогорічний врожай становить 80,5 мільйона тонн зернових та олійних культур. Це позитивний сигнал для аграрного сектора України, інформує «ПроАгро Груп».

    Збільшення прогнозу цьогорічного врожаю стало можливим завдяки сприятливим погодним умовам та вищій врожайності культур, ніж очікувалося. При цьому обсяг засіву цих культур залишився меншим порівняно з попереднім роком на близько 2 мільйони гектарів.

    У новому сезоні 2023/2024 Україна може потенційно експортувати майже 49 мільйонів тонн зернових та олійних культур. Проте, ця цифра менша, ніж у попередньому сезоні, який завершився 30 червня 2023 року, коли експорт досягнув 58 мільйонів тонн за даними УЗА.

    Підвищення оцінки врожаю та потенційний зріст експорту створюють можливість для позитивного впливу на аграрну економіку України. Однак важливо враховувати, що ці прогнози можуть змінитися залежно від подальшого розвитку погодних умов та інших факторів, що впливають на вирощування сільськогосподарських культур в країні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.