• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні прогнозують суттєву затримку врожаю ранньої картоплі
    Опубликовано: 2023-06-15 16:07:44

    Одещина на сьогодні залишається одним з небагатьох регіонів півдня України, здатним забезпечити виробництво ранньої картоплі в промислових об’ємах. Про це повідомляє propozitsiya.com, пише agronews.ua.

    Але холодний квітень цього року загальмував проростання і сходи висаджених бульб майже на місяць. Що в свою чергу призвело до затримки фаз вегетації рослин і термінів формування врожаю. Більшість господарств планують розпочати збирання врожаю у відкритому ґрунті лише в кінці червня. Ще однією проблемною особливістю цього сезону є недостатня кількість бульб під кущем, нижча на 40-50 % від потенційної.

    Вкривання рослин у полі агроволокном дозволило значно пришвидшити початок збирання картоплі. Сьогодні такі господарства уже розпочинають копку і постачання на ринок ранньої картоплі сорту Рів’єра на краплинному зрошенні при врожайності 20-22 тонн/га.

    Врожай першої ранньої картоплі в господарствах Чернівецької та Дніпропетровської областей також вирощено з насіннєвого матеріалу сорту Рів’єра.

    Стартова закупівельна ціна за ранню продукцію складала біля 50 грн/кг. Кілька днів тому вона трималася на рівні 30-35 грн/кг. Актуальна ціна 25-26 грн/кг при врожаю понад 20 тонн/га в повній мірі відшкодовує всі технологічні витрати і робить картопляний бізнес по-справжньому прибутковим.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.