• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні може не бути врожаю абрикосів
    Опубликовано: 2023-05-21 14:02:14

    Протягом першої декади травня у всіх плодових кісточкових та насіннячкових культур тривало або закінчувалося цвітіння, розпочалося формування плодів. Про це говориться у повідомленні Українського гідрометцентру, пише agronews.ua.

    Зазначається, що у винограду відмічалося розгортання першого, третього листка та поява першого суцвіття.

    «На багатьох площах південних, окремих площах центральних, східних та північних областей у абрикосу було відмічене ураження грибковими хворобами, зав’язі не утворювалися через квітневі дощі у період цвітіння», — констатують метеорологи.

    Водночас у Гідрометцентрі стан озимих культур оцінюють як добрий та задовільний.

    «В озимих жита, ячменю та пшениці на більшості площ тривав ріст стебла. На окремих площах південних областей та Закарпаття у кінці декади розпочалося колосіння озимої пшениці, місцями у північних областях — колосіння озимого жита, що на 2 тижні раніше середніх багаторічних строків. Висота рослин на фазу «нижній вузол соломини» становила від 12 до 55 см», — говориться у повідомленні.

    В озимого ріпаку тривало цвітіння, на окремих посівах центральних та західних областей розпочалося утворення перших стручків.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.