• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аналітики прогнозують подорожчання кукурудзи в середині квітня
    Опубликовано: 2023-04-02 13:03:47

    Український ринок кукурудзи на сьогодні є малоліквідним, попри нещодавнє продовження зернової угоди. Однак є всі передумови для зростання цін на зернову в середині квітня. Зокрема, попит на кукурудзу формує Китай.

    Про це розповіли аналітики кооперативу «ПУСК», створеного у рамках ВАР.

    «Станом на 27 березня Україна експортувала 2,7 млн кукурудзи, 3 млн тонн зернової може бути експортовано у квітні. Ліквідність ринку мінімальна, трейдери не поспішають контрактувати через неоднозначність пролонгації зернової угоди. Ринок очікує чіткого підтвердження, що гуманітарний коридор буде працювати 120 днів», — йдеться у повідомленні.

    Проте, виходячи з кон’юнктури ринку, прогнозується подорожчання кукурудзи.

    «Ціни будуть зростати. Законтрактовано вже значні обсяги. Основним покупцем української кукурудзи є Китай, який створює попит. Китай активно контрактує і продовжить закупівлі надалі. Є всі передумови, що до середини квітня ціни на кукурудзу будуть зростати, але виключно на великих морських портах. Всі сусідні країни — Польща, Румунія — вже не потребують української кукурудзи, оскільки мають значні обсяги», — вважають аналітики.

    На умовах СРТ Одеса ціни на кукурудзу стартують від 7500 грн/т, до середини квітня показник може сягнути 8200 грн/т.

    «В Україні посівна кукурудзи розпочалася в Одеській та Миколаївській областях. Очікується, що буде посіяно близько 4 млн га, що стане рекордно низьким показником за останні 5-7 років», — зазначається в повідомленні.

    Водночас член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук прогнозує, що в Україні у 2023 році площі посівів кукурудзи будуть зменшені мінімум на 20%.

    Нагадаємо, станом на 24 березня всіма категоріями господарств України було посіяно 293 тис. га зернових та зернобобових культур. Також розпочалась посівна соняшника.

    Юлія Немцева

    Інф. kurkul.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.