• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мінсільгосп США знизив оцінку виробництва кукурудзи в Україні до 27 млн. тонн
    Опубликовано: 2022-12-17 13:07:41

    USDA cпрогнозував для України збільшення експорту пшениці і ще більше скорочення виробництва кукурудзи в поточному сезоні, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на опублікований учора грудневий звіт Мінсільгоспу США.

    Так, в оновленому прогнозі світового балансу зерна на 2022/23 МР оцінка експорту української пшениці збільшена в порівнянні з листопадовою відразу на 1,5 млн. тонн – до 12,5 млн. тонн. При цьому прогноз виробництва зернової залишений на попередньому рівні – 20,5 млн. тонн. Вочевидь, американські урядові аналітики розраховують на значне пожвавлення морського експорту української агропродукції чорноморським «зерновим коридором».

    В той же час прогноз глобального виробництва пшениці USDA скоротив майже на 2,1 млн. тонн – до 780,6 млн. тонн. Найбільше був «секвестрований» врожай зернової в Аргентині – на 3 млн. тонн, до 12,5 млн. тонн, і Канади – на 1,2 млн. тонн, до 33,8 млн. тонн. Зате для Австралії оцінка збільшена з попередніх 34,5 млн. тонн  до 36,6 млн. тонн. Прогноз світового експорту пшениці збільшений на 2,2 млн. тонн – до 208,8 млн. тонн, а оцінка глобальних кінцевих залишків скорочена на 0,5 млн. тонн – до 267,3 млн. тонн.

    Що стосується кукурудзи, то в USDA цього місяця прогнозують, що Україна збере лише 27,5 млн. тонн зернової, що на 4,5 млн. тонн менше, ніж передбачалося раніше. Скоріш за все, експертами враховано той факт, що ще третина площ під зерновою (за офіційним повідомлення Мінагрополітики) залишається незібраною, а з початком зими кожний день затримки жнив призводить до втрат врожаю. На відміну від скорочення прогнозу виробництва, прогноз експорту кукурудзи в поточному сезоні збільшений на 2 млн. тонн – до 17,5 млн. тонн. Знову ж таки, враховано ймовірна активізація морських перевезень і значні залишки зернової минулорічного врожаю.

    Разом зі скороченням прогнозу врожаю в Україні, USDA знизило й оцінку глобального виробництва зернової урядовими аналітиками США – на 6,5 млн. тонн, до 1 161,9 млн. тонн. На це також вплинуло зниження прогнозу збору кукурудзи для рф – на 1 млн. тонн, до 14 млн. тонн, та країн ЄС – на 0,6 млн. тонн, до 54,3 млн. тонн. Разом з цим скорочено оцінку глобального експорту зернової в поточному сезоні ( зі 183,5 млн. тонн до 182,3 млн. тонн) і її кінцевих залишків (з 300,8 млн. тонн до 298,4 млн. тонн).

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.