• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прогноз врожаю зернових та олійних культур збільшено до 65 - 67 млн т — Денис Шмигаль
    Опубликовано: 2022-08-07 14:07:58

    Прогноз врожаю зернових та олійних культур зріс до 65-67 млн т, попри те, що раніше розраховували на 60 млн т.

    Про це розповів Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, пише Урядовий портал.

    Глава уряду передав слова вдячності аграріям, які героїчно збирають врожай, особливо в тих областях, де продовжуються обстріли та є заміновані поля.

    «Попри всі негаразди, жнива тривають. Відповідно до інформації Мінагрополітики, за період жнив збирання зернових проведено на площі 3,5 млн га, фактично зібрано 12 млн т зерна нового врожаю», — зазначив Шмигаль.

    Прем’єр-міністр підкреслив, що розблокування роботи одеських морських портів дасть додаткові можливості для експорту зерна й більше впевненості для аграріїв.

    «Загалом за червень ми експортували 3,2 млн т із 5 т, які було потрібно. Експорт поступово зростає і залізницею, і дорогою, і через дунайські порти. Морські порти значно розширять ці спроможності й аграрії отримають нові можливості для збуту продукції. Держава робить для цього все необхідне», — наголосив Прем’єр-міністр.

    Додається, що за попередніми прогнозами очікувалося, що врожай кукурудзи в Україні у 2022 році становитиме до 24 млн т, пшениці — до 16-20 млн т, ячменю — близько 5 млн т.

    Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що цьогоріч Україна може зібрати вдвічі менше зерна.

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.