• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • З США сигналізують про поганий врожай пшениці на тлі продовольчої кризи
    Опубликовано: 2022-06-02 12:23:17

    Урожай пшениці в США постраждав від посушливої ​​зими, а потім сирої весни, що посилює глобальну напруженість, повідомляє Reuters, пише УНН.

    Деталі

    У Сполучених Штатах є дві культури пшениці: яра пшениця, посіяна зараз, і озима пшениця, посіяна восени, яка скоро буде зібрана. Обидві у біді, пише видання.

    Так, проблеми з посівом ярої пшениці виникли у Північній Дакоті після того, як посуха вразила врожай озимої пшениці в Канзасі, штаті з найвищим рівнем вирощування.

    Потенціал урожаю озимої пшениці у США впав більш ніж на 25% через сильну посуху, відзначає видання.

    У Північній Дакоті проблема полягає у надто рясних опадах. Історична квітнева хуртовина залишила великі поля штату у деяких районах під шаром снігу більше ніж 1 м, що викликало повені після його танення.

    Насіння, посіяне в сирий ґрунт, може насилу сходити або сходити нерівномірно. А пшениця, посіяна надто пізно навесні, швидше за все, дасть менше зерна або зазнає ризику заморозків до того, як урожай повністю дозріє.

    Сира весняна погода практично гарантувала, що житниця північних рівнин США цього року не дасть небувалого врожаю.

    За даними Міністерства сільського господарства США, станом на 22 травня американські фермери засіяли лише 49% запланованих площ ярої пшениці, що відповідає 2014 року, що є найповільнішим темпом з 1996 року.

    У Північній Дакоті, яка виробляє близько половини ярої пшениці в США, виробники посадили всього 27% свого врожаю, що є другим найповільнішим темпом за чотири десятиліття.

    На південних рівнинах США фермери, які вирощують озиму пшеницю, отримали дуже мало опадів і також занепокоєні обсягом врожаю - або якщо поле потрібно буде переорати.

    Доповнення

    Сполучені Штати є четвертим за величиною експортером пшениці у світі, і проблеми позначаються на виробництві, коли світ не може дозволити собі більше втрачати запаси зерна в умовах глобальної продовольчої кризи.

    Порівняльні ціни на пшеницю товарної біржі Чикаго зросли на 50% до більш ніж 13,60 дол. за бушель після того, як російське вторгнення в Україну в лютому зупинило відвантаження майже третини світового експорту пшениці, і з тих пір по пшениці майже нічого не змінилося.

    ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через блокування росією портів Україна не може відправити на експорт 22 млн тонн зернових

    Погіршення перспектив урожаю в Китаї та деяких частинах Європи, за яким була заборона на експорт з боку великого виробника Індії, призвело до скорочення запасів і посилило проблеми з постачанням продовольства у світі.

    Організація Об'єднаних Націй попередила, що вплив війни на зерно, нафту, паливо та добрива може призвести до голоду мільйонів людей, і на вирішення проблеми підуть роки.

    Вашингтон закликав американських фермерів сіяти більше озимої пшениці цієї осені, і уряд заявив, що дозволить посіви на деяких екологічно чутливих землях, починаючи з цієї осені. Але посуха та дорогі сільськогосподарські ресурси можуть обмежити зростання виробництва, кажуть аналітики із зерна.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.