• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оприлюднено перші прогнози урожаю-2022
    Опубликовано: 2022-02-27 15:04:29

    Аналітик зернового ринку «АПК-Інформ» Андрій Купченко оприлюднив свої оцінки посівних площ і, на їх основі, врожайності основних зернових і олійних культур. Про це повідомляє propozitsiya.com, пише agronews.ua.

    Отже, за його оцінками, посівні площі під пшеницею зменшаться з торішніх 7,1 до 6,8 млн га. Площа під соняшником складе 6,7 млн га, а під кукурудзою скоротиться з 5,5 до 5,4 млн га — частину площ, яку хотіли засіяти «царицею полів», відведуть під сою.

    Валовий збір кукурудзи в цьому році в Україні аналітик поки що очікує на рівні 34–36 млн т. На його думку, врожайність неминуче знизиться, оскільки сільгоспвиробники вноситимуть менше добрив, які на цей сезон різко подорожчали. Урожай пшениці, на його думку, складе 26–28 млн т, ячменю — 8–8,5 млн т. Соняшнику, за його прогнозами, буде зібрано 15,4–15,8 млн т, сої — 3,2–3,7 млн т, ріпаку — 2,5–2,9 млн т.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.