• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • USDA збільшив прогноз врожаю кукурудзи у світі, але знизив його для України
    Опубликовано: 2021-10-16 15:03:52

    В опублікованому учора жовтневому звіті Мінсільгосп США підвищив оцінку світового виробництва кукурудзи у порівнянні з попереднім, вересневим, звітом майже на 450 тис. тонн – до 1 198,2 млн. тонн, повідомляє «ПроАгро Груп».

    Зокрема, американські урядові аналітики збільшили прогноз врожаю зернової для країн ЄС – на 800 тис. тонн, до 66,3 млн. тонн; для США – на понад 500 тис. тонн, до 381,5 млн. тонн; для Канади – на 400 тис. тонн, до 14 млн. тонн.

    Водночас прогноз виробництва кукурудзи був знижений для України – відразу на 1 млн. тонн, до 38 млн. тонн. В USDA не уточнили, що саме послугувало такому скороченню, але вочевидь експерти врахували затримку збиральної кампанії в країні, через що виробники не встигнуть обмолотити всі площі під зерновою й частина врожаю залишиться в полі.

    Разом з Україною прогноз врожаю кукурудзи у поточному сезоні був знижений й для Росії – на 500 тис. тонн, до 15 млн. тонн.

    Поза тим, аналітичний департамент компанії «ПроАгро Груп» в своєму жовтневому прогнозі виробництва зерна в Україні, навпаки, підвищив оцінку збору кукурудзи у порівнянні з вереснем на 850 тис. тонн – до майже 38,3 млн. тонн, збільшивши розрахункову як посівну, так й збиральну площу під культурою, але залишивши на попередньому рівні її очікувану середню врожайність – 71,4 ц/га.

    Аналітики «ПроАгро Груп» також відзначають, що існує висока ймовірність того, що до 2% (близько 110 тис. га) посівів кукурудзи в Україні може залишитись в полі, оскільки через вологу та високу вартість сушки аграрії наразі відтерміновують збирання врожаю.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.