• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Стало відомо, як погодні умови вплинули на врожай кукурудзи та пшениці
    Опубликовано: 2021-06-24 16:02:02

    Минулого тижня погода в основних країнах – виробниках зернових та олійних культур сприяла формуванню врожаю, проте в центрі Бразилії та на Американських рівнинах відчувався дефіцит опадів та посилилися посушливі явища. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

    В Бразилії у південних регіонах сівби кукурудзи другого врожаю пройшли дощі, і цього тижня метеорологи обіцяють зливи. Але в центральних районах (Мато Гросу) панує посуха, яка негативно впливає на посіви.

    За даними Imea, станом на 17 червня у штаті Мато-Гросу, де вирощується 45% бразильської кукурудзи, зернова була зібрана лише на 1,9% площ у порівнянні з 8,3% торік на цю дату.

    На Північних рівнинах США пройшли невеликі дощі та спала спека, проте протягом тижня температура знову виросте, що на тлі дефіциту опадів посилить посуху.

    На Південних рівнинах пройшли сильні зливи та грози, що знизило температуру повітря. Погода сприяє розвитку посівів озимої пшениці, але негативно впливає на посіви сої та кукурудзи.

    У кукурудзяному поясі США минулого тижня пройшли зливи, які на тлі високих температур покращили стан посівів сої та кукурудзи. Протягом тижня тут пройдуть додаткові дощі.

    За даними NASS USDA, на 20 червня кількість посівів ярої пшениці у доброму або відмінному стані зменшилася одразу на 10% до 27% (75% торік), кукурудзи – на 3% до 65% (72% торік), сої – на 2% до 60% (70% торік), тоді як озимої пшениці виросла на 1% до 49% у порівнянні з 52% торік.

    В Україні та Росії погодні умови з помірними опадами та нормальними температурами загалом сприяють розвитку посівів зернових та олійних культур.

    Цього тижня ринки стежитимуть за погодою в Канаді, де днями пройшли невеликі дощі, але наступного тижня спека без опадів може погіршити стан посівів ярої пшениці та каноли.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.