• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прогнози на врожай озимини на Хмельниччині наразі оптимістичні
    Опубликовано: 2020-12-27 13:04:45

    Теплий грудень і надзвичайно комфортні погодні умови допомагають озимим сходам на Хмельниччині добре рости і розвиватися.

    Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на "Голос України".

    Як зазначають у департаменті розвитку промисловості та АПК облдержадміністрації, посіви перебувають у доброму та задовільному стані. Це стосується як 200 тисяч гектарів озимих зернових, так і 67 тисяч гектарів ріпаку, посіяних восени.

    Майже весь час вдень продовжують зберігатись плюсові температури, і лише вночі вони не набагато опускаються вниз від нульової позначки. Як стверджують фахівці, такі незначні перепади лише на користь рослинам, котрі загартовуються і готові до різних зимових випробувань. Як зернові, так і ріпак легко перенесли кілька днів негоди, коли на поверхні ґрунту з’являлась ожеледь.

    У теперішньому температурному коридорі посіви навіть не потребують снігового покриву, котрий традиційно захищає від морозів. Наразі їм вистачає і вологи, котра зберігається в орному шарі ґрунту. Однак надалі відсутність опадів може призвести до проблем. Якщо протягом зимових місяців на полях так і не з’явиться сніговий покрив, навесні рослини можуть потерпати від посухи. Але наразі вони міцні, здорові, тож початкові прогнози щодо майбутнього врожаю доволі оптимістичні.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.