• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через спеку і посуху аграрії можуть втратити до 30% врожаю кукурудзи
    Опубликовано: 2020-08-30 14:09:34

    За даними Інституту зернових культур НААН, запаси продуктивної вологи у метровому шарі ґрунту під кукурудзою на початок другої декади серпня були недостатні й становили 24-42 мм, а на півдні Дніпропетровської області - лише 15-16 мм.

    Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на інформацію НААН.

    Така кількість вологи в ґрунті зумовлює стан водного голодування і певних проблем з повноцінним наливом зерна, частково у рослин оптимальних та, особливо, пізніх строків сівби, а також у загущених і забур’янених посівах кукурудзи. Посуха досягла критеріїв стихійного агрометеорологічного явища.

    Враховуючи несприятливі гідротермічні умови, стан кукурудзи на більшості територій центрального, південного, частково східного регіонів країни оцінюється як близький до критичного, а місцями - як критичний. За підрахунками спеціалістів, втрата врожаю цієї культури в цьому році може сягати 30%.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.