• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Врожай зернових цьогоріч буде слабшим ― LNZ Grouр
    Опубликовано: 2017-06-04 15:02:35

    Через весняні заморозки і практичну відсутність опадів у квітні-травні нинішні врожаї будуть значно слабшими в порівнянні з минулим роком.

    Про це розповів директор аграрного виробництва LNZ Grouр Роман Франчук, пише AgroPortal.

    За його словами, катастрофічна ситуація в цьому році склалася на плодово-ягідному ринку. Через аномальну погоду на початку травня обмерзло 90% цвіту полуниці, 80% ― черешні. На зерновому ж ринку ситуація значно краща. Втім, урожай буде слабшим, ніж в минулому році.

    «Гібридне зерно від морозів практично не постраждало, оскільки його висівають пізніше. Та й взагалі, це глобальна гра, завжди є перехідні залишки, поставки насіння з Європи, Америки. Я не думаю, що мороз може істотно вплинути на гібридне насіння», ― сказав Франчук.

    З товарним зерном, як зазначив фахівець, ситуація інша.

    «Так, урожай буде меншим, але він буде. Більш пізно посіяні культури взагалі не постраждали, дещо постраждали ранні. Наприклад, мороз майже не зачепив соняшник, більше постраждали пшениця і кукурудза. Ці культури, звичайно, не пропали повністю, але підмерзли (де більше, де менше). Недобір урожаю буде, але це не критично», ― зауважив Франчук.

    Також, за його словами, в цьому році не лише заморозки створили проблеми аграріям. Відсутність опадів та прохолодна температура повітря в кінці весни викликали затримку періоду вегетації рослин. Однак уповільнення зростання ще зможе знівелюватись протягом року.

    Для цього фахівці LNZ Group радять використовувати кислоти. Це допоможе збільшити концентрацію соку в рослині, вона буде менш водянистою.

    «Такі заходи слід проводити за 24 години до настання заморозків. Якщо ж убезпечити рослину до холодів не вдалося, то допомогти їй швидше реабілітуватися можна і постфактум. Наприклад, ми вводимо препарати, які виводять рослину зі стану стресу. Це різні гумати і амінокислоти», ― розповів Франчук.

    Инф. agravery.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.