• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерти прогнозують цьогорічний врожай української пшениці на рівні 24 млн. тонн
    Опубликовано: 2016-07-07 15:30:00

    Врожайність пшениці в Україні в 2016 році буде на рівні 3,89 т/га, а урожай складе 24,38 млн т.

    Про це йдеться в прогнозі компанії SmartFarming за результатами SmartCropTour, проведеного в червні спільно з «ОDА Україна».

    Як відзначають в компанії, дослідження охопило всі важливі регіони України відповідно до структури посівних площ в 2016 році. Сумарні маршрути перевищили 4 тис. км, а виміри були взяті зі 111 точок.

    Під час кроп-туру фахівцями було помічено велику кількість попелиці на посівах пшениці. Також особливу увагу вони радять приділити контролю фузаріозу посівів. При цьому рясні опади протягом вегетації і під час дозрівання колоса не тільки можуть спровокувати захворювання, але і негативно вплинути на якість зерна, зокрема на такі показники як вміст клейковини і натура. Ситуацію в даний час можна поліпшити лише за допомогою позакореневого підживлення по колоску, вважають в SmartFarming.

    Виходячи з даних дослідження, історичних динамік цін на пшеницю на українському ринку, за прогнозами дослідників, є велика ймовірність того, що ціни будуть плавно підніматися до вересня від 120 до 135 дол./т.

    «Таким чином, якщо в наступних звітах USDA перегляне свою оцінку врожайності пшениці в Україні в бік підвищення, при цьому залишивши незмінною оцінку площ, це призведе до ще більшого зниження цін на українську пшеницю і відриву від світового ринку, а також до більш затяжного періоду відновлення кореляції українського ринку зі світовим», — додали експерти.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.