• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Аналітики збільшили прогноз валового збору українського зерна до 58,8 млн. т.
    Опубликовано: 2016-06-07 15:30:00

    Прогноз врожаю зернових і зернобобових в Україні в 2016/17 МР збільшено до ​​58,8 млн. т, що на 0,6 млн. т більше попередньої, квітневої оцінки. Про це йдеться в аналітичному прогнозі компанії.

    "Причинами оптимізації наших очікувань, які стосуються практично усіх культур, за винятком поки що кукурудзи, є як фактичне перевищення посівних площ над прогнозними показниками, так і збільшення врожайності через сприятливі умови вегетації рослин в травні п. р.",- йдеться в прогнозі.

    Зокрема, на 215 тис. т - до 22,5 млн. т збільшений прогноз валового збору пшениці, в основному, за рахунок очікуваної більшої врожайності ярих різновидів культури (35 ц / га проти колишніх 32,4 2 / га). Також аналітики припускають і незначне збільшення врожайності ярого ячменю, проте на загальному обсязі його збору, який прогнозується на рівні 5,1 млн. т, це практично не позначиться. А ось збільшення на 1 ц / га - до 26,1 ц / га врожайності жита дозволить зібрати більше 370 тис. т цієї зернової, або на 15 тис. т більше, ніж очікувалося раніше.

    За рахунок збільшення посівних площ під просом (на 25 тис. га - до 214 тис. га), горохом (на 42 тис. га - до 228 тис. га) і сорго (на 30 тис. га - до 82 тис. га) відповідно зростуть і їх збиральні площі, а їх урожай виросте майже на 170 тис. т. зокрема,  очікується валовий збір проса в новому сезоні на рівні 215 тис. т, гороху - 410 тис. т, сорго - 220 тис. т.

    Завершення посівної кампанії кукурудзи, площі під якою вже також перевищили колишній прогноз, стане одним із чинників наступного, липневого поновлення прогнозу валового збору зернових і зернобобових. Крім того, ближче до кінця місяця в південних областях почнуться перші обкоси і стануть відомі фактичні показники врожайності ранніх зернових, що також може стати приводом до корегування прогнозів.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.