• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські садівники очікують на добрий врожай абрикосів
    Опубликовано: 2016-04-11 15:30:00

    Абрикосові сади в Україні пережили весняні заморозки без помітних втрат.

    Нагадаємо, раніше аналітики проекту повідомляли про колосальні втрати врожаю кісточкових в анексованому Криму. Так, з-за різкого зниження температури повітря в кінці березня в деяких господарствах втрати врожаю абрикосів досягають 100%!

    Втім на материковій території Україні урожай абрикосів також опинився під загрозою: в ніч на 20 березня температура повітря в південних регіонах країни опустилася до 2 градусів морозу. Однак, за словами фермерів, українським садам вдалося пережити заморозки без істотних втрат, оскільки в цей період сади ще не почали масово цвісти. При цьому варто відзначити, що в основному під удар потрапили ті сади, які перебували в низинах - там втрати оцінюються на рівні 30%.

    Нагадаємо, в попередньому сезоні українським садам пощастило менше. Різкі температурні перепади в січні 2015 року, а також заморозки в березні і квітні стали причинами істотних втрат врожаю кісточкових в південних областях України. За оцінками садівників, втрати в деяких господарствах досягали 90%. В цьому ж році урожай абрикосів, за прогнозами виробників, повинен бути високим.

    agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.