• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Черкащина б’є рекорди з урожайності ранніх зернових
    Опубликовано: 2014-08-18 10:38:59

    Черкаська область – друга в державі за кількістю зібраного зерна з одного гектара землі. Про це під час регіональної наради з питань АПК, що відбулась на Черкащині, повідомила директор департаменту землеробства Міністерства аграрної політики та продовольства України Тетяна Лазар.

    – Наразі збір ранніх зернових і зернобобових культур добігає кінця, – сказала вона. – Згідно з оперативними даними, які нам надають регіони, з українських нив уже зібрано близько 34,6 мільйонів тонн ранніх культур (торік – 31,8) із середньою урожайністю 36,4 центнери з гектара (торік 31,7), у тому числі валовий збір пшениці склав 24 мільйони тонн.

    Так, за її словами, найкращої врожайності зернових культур нині вдалося досягнути у Хмельницькій області. Там з одного гектара поля збирають 52,2 центнери зерна, трошки меншим цей показник є у Черкаській області (47,9 ц/га), а у Вінницькій області він сягнув – 47,6 ц/га.

    – Попереду на нас чекає збір пізніх зернових та технічних культур, зокрема, гречки й проса, – зазначила Тетяна Іванівна. – Перші намолоти засвідчили, що врожайність цих культур по Україні очікується вищою, аніж у минулому році, тож попри зменшені площі посівів є можливість вийти на минулорічні показники їх валового збору.

    Як повідомив у свою чергу голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко, натепер черкаські хлібороби намолотили понад 1,4 мільйонів тонн ранніх зернових.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.