• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • До конца 2013 украинцы заплатят за некачественный импортный бензин 0,5 млрд долларов
    Опубликовано: 2013-05-26 04:33:23

    Якщо акцизи з другого півріччя зростуть удвічі, в Україні з'явиться ще більше контрафактної продукції, яка в т.ч. під виглядом якісного імпортного пального продається на брендових АЗС. Як наслідок, тільки до кінця року "чорні ділки" заробляться півмільярда доларів. Таку думку в коментарях УНИАН озвучив директору Центру суспільно-економічних експертиз "Ukraine XXI" Віктор Мельничук.

    Експерт впевнений, що для запобігання збільшенню кількості контрафакту на ринку, держава має посилити контроль над імпортом пального нафтопродуктів та українськими НПЗ, яки займаються їх переробкою. Якщо таке рішення не буде ухвалене, втрати бюджету збільшаться.

    "За офіційними даними Мінфіну, торік тіньовий сектор ринку нафтопродуктів недоплатив у бюджет 4 млрд грн. Таким чином у поточному році тіньовики могли б збільшити свої прибутки, як мінімум, вдвічі - до 8 млрд грн., або десь 1 млрд дол. Враховуючи те, що якщо акцизні ставки подвояться і почнуть діяти в 2-му півріччі, держбюджет лише за 2-3 квартал недоотримає 0,5 млрд дол., тобто суму, яку він не отримав за весь минулий рік. І все це піде в кишені "бодяжників", - зауважив експерт.

    Мельничук підкреслив, що неякісну продукцію в Україні продають, передусім, ті учасники ринку, які не повністю сплачують податки. "Наївно розмірковувати, що якщо компанія дурить державу, то вона не буде дурити споживачів. Цим зрештою займаються і брендові АЗС. Ті ж таки імпортери закривають очі, якщо вони сюди завозять більш-менш якісне пальне, а воно в Україні бодяжиться. Тому що в них самих рильце в пушку. Вони розмитнюють бензин як нафтопродукт і фактично не сплачують податки. Причому деякі відразу дійсно завозять фактичну бодягу або просто вкрай низькоякісне пальне, яке вже в Україні насичують додатковим октановим числом з допомогою добавок", - резюмував фахівець.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.