• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Цього року в Україні спостерігається історично низький рівень цін на лохину
    Опубликовано: 2024-07-17 17:04:07

    Цього року в Україні спостерігається історично низький рівень цін на лохину. Після кількох років відносно низьких цін на цю ягоду, багато підприємців, які сподівались на високу прибутковість в лохиновому бізнесі, переглядають свої розрахунки. Про це свідчать дані моніторингу AgroTimes.

    Хоча початок поточного сезону був відзначений вищими цінами порівняно з попереднім роком, у другій половині червня вони впали нижче рівня 2023 року і попередніх років, і спостерігається тривале зниження.

    На найбільшому оптовому ринку заходу України, "Шувар" у Львові, ціни на лохину варіюються від 90 до 130 гривень за кілограм. Середня вартість становить 100 гривень за кілограм.

    У минулому році на цей час ціна за кілограм лохини в середньому становила 130 гривень. Протягом попередніх років вона коливалась від 118 до 165 гривень за кілограм. У доларовому або європейському еквіваленті різниця ще більш значна.

    Для порівняння, на оптовому ринку "Броніше" біля Варшави (Польща) ціна за кілограм лохини коливається від 14 до 24 злотих (від 147 до 253 гривень) в залежності від сорту та упаковки.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.