• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на кавуни в Україні зростають: що відбувається на ринку
    Опубликовано: 2024-09-06 17:05:42

    Ціни на кавуни в Україні демонструють поступове зростання, що пов'язано з наближенням завершення сезону. Станом на даний момент, середня гуртова ціна кавунів досягла 13,7 грн/кг. У роздрібних магазинах ціни варіюються від 12 до 16 грн за кілограм, при цьому обсяги пропозиції залишаються стабільними, повідомляє Oboz.ua.

    За останній тиждень ціни на кавуни підвищилися на 13%, хоча вони все ще залишаються на відносно низькому рівні. Збільшення цін є типовим для кінця сезону, коли пропозиція на ринку поступово зменшується. На гуртовому ринку “Шувар” у Львові середня ціна кавунів наразі становить 13,7 грн/кг, тоді як ще нещодавно вона була 10,5 грн/кг. Для порівняння, в аналогічний період минулого року ціна на кавуни була дещо вищою — 15,7 грн/кг.

    Керівниця відділу маркетингу оптового ринку сільськогосподарської продукції “Шувар” Тетяна Попович відзначає, що зростання цін вже розпочалося у зв'язку із наближенням кінця сезону. Споживання кавунів дещо знизилося в кінці серпня, але обсяги залишаються стабільними, що свідчить про нормальний сезонний спад попиту.

    Попович також підкреслює, що основні регіони постачання, зокрема Закарпаття, продовжують утримувати свої позиції як ключові постачальники кавунів на ринок. Це свідчить про стабільність постачання, незважаючи на зменшення обсягів виробництва.

    Наразі ціни на кавуни залишаються під контролем, але з урахуванням поступового зменшення пропозиції, можна очікувати подальше зростання цін до завершення сезону. Споживачі можуть бути готові до того, що ціни на цей популярний фрукт можуть зрости ще більше в найближчі тижні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.