• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Динаміка цін на свинину в Україні: аналіз і прогнози
    Опубликовано: 2024-07-08 17:09:13

    За даними аналітичного відділу Асоціації "Свинарі України", липень розпочався з позитивною ціновою динамікою на ринку свиней забійних кондицій. Щотижневий моніторинг закупівельних цін показав зростання цін на живця свиней у період з 2,5 до 4 гривень за кілограм, що призвело до переважної закупівельної ціни на рівні 58-60 гривень за кілограм. Максимальні цінові пропозиції спостерігалися у західних регіонах, в той час як у східних областях та іноді в Центральній частині країни ціни були нижчими. Середньозважена ціна закупівлі склала 58,7 гривень за кілограм, що на 6,6% вище в порівнянні з попереднім тижнем.

    "Цього тижня оператори м'ясопереробки зафіксували стабільний хід реалізації, хоча обсяги продажів виявилися меншими, ніж було бажано", - зауважують експерти.

    Вплив відключень електроенергії на обсяги замовлень від кінцевих споживачів та м'ясопереробних підтримується до цього часу, але більшість учасників ринку вже адаптувалися до нових умов і працюють згідно з планом. Дослідження, проведене серед виробників, показує, що сезонні чинники поки що мають значний вплив на пропозицію свинини, хоча не на повну силу.

    Окрім цього, з'являються звіти про зменшення середньої забійної маси тварин та менші обсяги товарних партій, а також вимушені затримки відвантажень через повільний приріст тварин.

    "Також варто відзначити, що пропозиція великовагових свиней стала помітно меншою. Це спонукає деяких заготівельників очікувати подальшого зміцнення цін, хоча тенденція може проявлятися трохи повільніше", - додають аналітики.

    Український ринок свинини продовжує демонструвати динаміку, вплив якої буде залежати від подальшого розвитку погодних умов, економічних факторів та світових трендів у сільському господарстві.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.