• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна 2023 року відзначилася активним відновленням будівництва овочесховищ
    Опубликовано: 2023-10-12 15:05:26

    Україна 2023 року відзначилася активним відновленням будівництва овочесховищ, що призвело до побудови 15 нових одиниць із загальною потужністю близько 10 тисяч тонн. Цю інформацію надав комерційний директор ТОВ "Ван Дайк Технікс", Андрій Марущак.

    За словами Марущака, під час першого воєнного року будувалося всього лише одне овочесховище потужністю 1 тисячу тонн для зберігання картоплі в Київській області. Однак у 2023 році спостерігається значне пожвавлення ринку, з будівництвом 15 овочесховищ загальною потужністю 10 тисяч тонн. Це свідчить про відновлення інвестиційних активностей у сільському господарстві.

    Незважаючи на це пожвавлення, рівень інвестицій на даний момент ще далекий від довоєнного рівня. Наприклад, в 2021 році фермери побудували овочесховища на 51 тисячу тонн, переважно великі проєкти з потужністю 10 тисяч тонн. Навіть два найактивніших учасники ринку інвестували у проєкти лише на 2 тисячі тонн.

    Будівництво невеликих за ємністю овочесховищ відбувалося в Чернігівській, Вінницькій, Тернопільській, Львівській та Черкаській областях. Головною функцією цих сховищ стало зберігання цибулі (85% з них) та картоплі (15% потужностей).

    Розвиток овочесховищ є важливим аспектом розвитку сільського господарства в Україні, а також сприятиме забезпеченню стабільності постачання овочів та картоплі на ринок протягом усього року. Ця ініціатива сприяє розвитку сільського господарства та ринку продуктів харчування в Україні.

    Розвиток овочесховищ в Україні є важливим кроком до забезпечення продовольчої безпеки та підвищення обсягів виробництва овочів у країні. Це створює умови для збереження і якісного зберігання овочів протягом тривалого періоду, зменшуючи втрати та забезпечуючи сталі поставки на ринок.

    Побудова нових овочесховищ є своєрідним інвестиційним сигналом, який демонструє позитивні перспективи для розвитку сільського господарства в Україні. Збільшення кількості овочесховищ сприяє розширенню можливостей для фермерів та підтримує стійкість аграрного сектору.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.