• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Вознесенську планують збудувати річковий зерновий термінал
    Опубликовано: 2024-10-03 17:09:07

    У Миколаївській області, зокрема у місті Вознесенськ, заплановано будівництво річкового терміналу для перевалки зерна. Цей проєкт уже знайшов відображення у державній системі DREAM, а місцева влада активно шукає інвестора для його реалізації. Про це повідомляє видання «ПроАгро Груп» з посиланням на ЦТС.

    Ініціатором будівництва виступила Вознесенська міська рада, яка вже завершила розробку проектно-кошторисної документації. За попередніми оцінками, вартість реалізації терміналу становитиме близько 170 мільйонів гривень, а тривалість будівельних робіт запланована на два роки.

    Передбачено, що новий річковий зерновий термінал зможе обробляти до 10 тисяч тонн зерна на добу. Це суттєво підвищить обсяги перевалки і зробить логістичні процеси більш ефективними. Зерно, яке буде прийматись, можна буде доставляти як автомобільним, так і залізничним транспортом.

    Після приймання зерна, його планується відвантажувати на баржі класу “річка-море” та балкери Panamax. Система зберігання зерна включатиме металеві силоси загальним обсягом 40 тисяч тонн, що дозволить забезпечити належні умови для зберігання продукції.

    «Термінал значно підвищить ефективність логістичних операцій та збільшить експортний потенціал аграрного сектора регіону», — зазначається в описі проєкту. Це має важливе значення для розвитку агропромислового комплексу Миколаївської області, особливо в контексті зростання попиту на українське зерно на міжнародному ринку.

    Таким чином, реалізація цього проєкту не лише сприятиме модернізації інфраструктури, але й укріпить позиції України як одного з ключових гравців на світовому ринку зерна, надаючи нові можливості для експортерів і покращуючи економічну ситуацію в регіоні.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.