• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Низькі ціни на агропродукцію стримують закупівлі селітри — аналітики
    Опубликовано: 2023-09-15 14:36:47

    Закупівлі селітри очікувано скоротились після підняття цін в минулий понеділок, однак товар все одно закуповується в невеликих кількостях. До подорожчання попит був дуже високий і на осінь було придбано досить великі об’єми споживачами, а деякі навіть зробили запаси вже на весну.

    Про це йдеться в щотижневому звіті Barva Invest, пише Latifundist.com.

    «До того ж, через посушливу погоду під озимий ріпак може бути внесено відносно невелику кількість добрив і частина запасів перейде на посів пшениці, потреби в дозакупках у цих агровиробників вже не буде. Як і по всіх добривах, відсутність можливості нормальних продажів та низькі ціни на агропродукцію також стримують закупівлі селітри», — йдеться у звіті.

    Рекомендована ціна від Остхему на селітру поки що знаходиться на рівні 20 тис. грн/т, на вапняково-аміачну селітру — 16 тис. грн/т, СРТ. Поточний рівень цін на газ на УЕБ спостерігався в першій половині вересня 2021 року. В той період селітра в Україні торгувалася по 12,4-15 тис грн/т.

    Щоправда, до кінця вересня ціни на газ підскочили на 55%, а селітра подорожчала на 44%. Наразі газ також має тенденцію до зростання, однак воно є досить повільним і різких стрибків цін немає, зазначають аналітики.

    Імпортери наразі доволі активні. Поставки в основному йдуть з Польщі та Болгарії. З останньої продовжуються поставки через Ізмаїл, однак через обстріли імпортери збільшують ввезення наземним транспортом через інші пункти.

    1. Польська селітра пропонувалася від 18,8 тис. грн/т на складах, Saletrosan 30 по 19 тис. грн/т на кордоні.

    2. Болгарська селітра пропонувалась по 19-20 тис. грн/т, FCA порт.
    3. Турецька аміачна та вапняково-аміачна селітра пропонуються по 19 тис. грн/т та 17,4 грн/т, FCA порт.
    4. Грузинська селітра — по 19 тис. грн/т, FCA порт.

    В Barva Invest прогнозують стабільність цін. Попри зниження попиту, виробники намагатимуться утримувати ціни на нітратні добрива через високі ціни на газ. Світові ціни наразі мають тенденцію до зростання, однак в Європі вартість нітратних стабільна через їх і так досить високу вартість. У разі різкого зростання ціни на газ в Європі можна очікувати підвищення цін імпортерами.

    https://latifundist.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.