• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на послуги зберігання зерна на елеваторах різко зросли
    Опубликовано: 2023-08-09 16:01:15

    Ціни на послуги зберігання на елеваторах в Україні різко зросли, зростаючи з 2 гривень на добу до 11 гривень. Така ситуація зумовлена нестачею зерносховищ і низьким коефіцієнтом оборотності в сучасних умовах. Інсайдери ринку повідомили про це анонімно на веб-порталі Elevatorist.com.

    "Наразі не можна розраховувати на високий рівень оборотності в цьому році. Перевозити зерно на далекий європейський порт аграрії не будуть, оскільки в такому випадку прибуток з продажу зерна пшениці складатиме всього лише 120 доларів за тонну, враховуючи всі логістичні витрати. Тому продавати таким чином не має сенсу, сказали аграрії, які вважають, що краще роздавати зерно на паї або використовувати його як корм для тварин", - зазначається у матеріалі.

    Вартість зберігання також зростає, а перспективи подальшого експорту зерна залишаються невизначеними.

    Операційний директор компанії G.R. Agro, Артем Ремпен, зазначив, що єдиний вихід для українських виробників - це розпочати ближнього сухопутного експорту або отримати часткову компенсацію витрат на логістику від Європейської комісії.

    "З одного боку, такий механізм виглядає як соціальна підтримка України з боку партнерів з ЄС, хоча з економічної точки зору він може бути невигідним. Однак, якщо такий проект розпочне свою роботу, то він забезпечить зниження субсидій для фермерів і може вийти у економічний паритет, оскільки компенсації фермерам становлять 30-40 євро за тонну зерна. Також робота портів оживе. Загалом, цей проект має шанси на успіх і може сприяти зниженню соціально-політичної напруги між Україною та країнами ЄС на кордоні", - зазначив Артем Ремпен.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.