• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Українські зерносховища забиті збіжжям через неможливість його збуту
    Опубликовано: 2023-03-19 13:00:25

    Українські фермери не можуть продати торішній та навіть позаторішній врожай, а зерносховища забиті збіжжям, яке нікуди реалізувати.

    Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на podrobnosti.ua.

    В Адміністрації морських портів України пояснюють: гальмує процес – росія. У проливі Босфор у рамках «зернової угоди» представники країни-агресора наряду з іншими інспектують судна, які прямують за українським збіжжям. І саме вони створюють штучні перепони, щоб максимально затягнути перевірки. В результаті українське збіжжя відвантажується втричі повільніше, ніж це має бути.

    У профільному Комітеті Верховної Ради кажуть: налаштовані оптимістично, але перспектива й досі туманна.

    «Туманна тому, що від росії немає нормального діалогу, бо діалог з агресором – він завжди такий туманний і незрозумілий для нас. Тому ми дійсно намагаємось на це – на те, щоб вже підписати додаткову угоду і збільшити термін зернового коридору, але зараз це на рівні переговорної позиції», – зазначив голова Аграрного комітету ВРУ Олександр Гайду.

    Експерти згодні, що в цьому сенсі вплинути на росію має світова спільнота. Адже на кону – продовольча безпека країн Африки та Азії, куди здебільшого і прямує українська агропродукція. Днями про необхідність подовження Чорноморської зернової ініціативи заявила і Туреччина.

    Водночас наразі Україна веде перемовини із західними партнерами щодо відкриття альтернативних шляхів експорту агропродукції. Йдеться, зокрема, про можливість залучити до цього процесу порти на Балтійському морі. Варто зазначити, що на сьогодні в українських зерносховищах залишається близько тридцяти мільйонів тонн збіжжя. І принаймні дві третини з цієї кількості потрібно якось експортувати.

    Інф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.