• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Буковині побудують сучасний зерновий термінал
    Опубликовано: 2022-08-11 18:01:36

    У Глибоцькій громаді Чернівецької області збудують зерновий перевантажувальний термінал вартістю 40 мільйонів доларів. Про це розповів очільник Глибоцької ОТГ Григорій Ванзуряк у фейсбуці, пише agronews.ua.

    За його словами, відповідну ініціативу місцеві депутати підтримали 5 серпня.

    «Глибоцька громада долучилася до захисту економічного фронту держави. Депутати на сесії дали зелене світло будівництву Вадул-Сіретського терміналу. З Богом!», – написав Ванзуряк.

    Він також оприлюднив відео з візуалізацією майбутнього терміналу. Його потужність сягатиме трьох мільйонів тонн зерна на рік, а обсяг одночасного зберігання – 200 тисяч тонн. За попередніми підрахунками, вартість будівництва складе 40 мільйонів доларів.

    Першу чергу планують ввести в експлуатацію у січні 2023 року. Бюджет будівництва першої черги – 20 млн доларів. Новий термінал допоможе налагодити зручну логістику зерна з України до румунського порту Констанца.

    Наразі триває розробка документації та підготовчі роботи. Очільник Глибоцької громади переконаний, що завдяки будівництву терміналу в громаді з’явиться майже 100 робочих місць.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.