• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Нідерландах виявлено спалах пташиного грипу
    Опубликовано: 2021-05-26 11:09:51

    У голландському муніципальному окрузі Верт було виявлено ​​спалах пташиного грипу. Міністерство сільського господарства вважає, що причина криється у високопатогенному штамі типу H5. Про це повідомляє РtichkiNet, agronews.ua.

    На фермі, де фахівці виявили спалах вірусу, були забиті 13 тисяч індичок. Крім цього, на найближчому угіддя експерти відбракували 66 тисяч курей-несучок.

    Також було прийнято рішення організувати перевірку семи ферм, розташованих в радіусі 3 км від вогнища спалаху. Співробітникам з управління з безпеки харчових продуктів і споживчих товарів належить з’ясувати, чи підхопили вірус тварини на цих птахофабриках.

    128 господарських угідь, розташованих в радіусі 10 км, тимчасово не мають права здійснювати транспортування птахів, яєць і відходів тваринництва з пташиних кліток.

    Повідомляється, що влада країни на національному рівні вживає заходів проти поширення вірусу. Господарі курей-несучок та бройлерів тепер повинні вести більш сувору звітність. Тримачі зоопарків і власники домашніх птахів повинні гарантувати своїм тваринам захист від контактів з іншими птахами і їх відходами життєдіяльності.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.