• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Свиняча чума завдає серйозного удару по італійському агросектору
    Опубликовано: 2024-10-04 16:05:38

    В Італії триває епідемія свинячої чуми, яка почалася в січні 2022 року, з моменту її початку знищено близько 120 000 свиней. Протягом останніх двох місяців ситуація погіршилася, і три чверті всіх знищених тварин були ліквідовані саме в цей період. На початку вересня стало відомо про вже 24 спалах захворювання, що викликає серйозну стурбованість серед фермерів та влади.

    Найбільше постраждала Ломбардія, де виявлено хворобу у домашніх свиней на площі 4500 квадратних кілометрів. Це також торкнулося регіонів П’ємонт і Емілія-Романья, відомих своїми смачними делікатесами, такими як пармський прошутто. Ситуація в цих регіонах викликає особливу тривогу, оскільки свинарство є важливою частиною місцевої економіки.

    За оцінками впливової сільськогосподарської лобістської групи Італії Coldiretti, збитки, завдані галузі на сьогодні, складають близько 500 мільйонів євро. Багато фермерів опинилися на межі виживання, оскільки епідемія не лише загрожує здоров’ю свиней, а й ставить під загрозу сам існування свинарського сектору.

    Президент Confindustria, Етторе Прандіні, попередив, що поширення свинячої чуми досягло загрозливих масштабів. "Це ставить під загрозу не тільки здоров’я тварин, а й весь свинарський сектор", — зазначив він, підкреслюючи серйозність ситуації, яка потребує термінових заходів.

    Відразу після підтвердження випадків свинячої чуми в Італії, 12 країн, включаючи Китай, Тайвань і Мексику, запровадили негайні заборони на імпорт італійських свинячих делікатесів, таких як прошутто крюдо. Японія, Південна Корея та ще чотири країни обмежили імпорт, в той час як США і Канада імпортують свинину тільки з районів, не уражених чумою.

    Згідно з даними асоціації італійської м’ясної промисловості Assica, це призвело до значного скорочення експорту, який зменшився на 20 мільйонів євро на місяць. Це серйозний удар для сектору, обсяг продажів якого в минулому році складав 2,1 мільярда євро. Наступні місяці можуть стати критичними для стабільності аграрного сектору Італії, якщо не вжити ефективних заходів для контролю за епідемією свинячої чуми.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.