• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перші органічні гарбузи з’явилися на ринку Європи
    Опубликовано: 2021-05-20 17:09:24

    Перші органічні гарбузи, вироблені в Чилі, вже прибули до Європи, забезпечивши нову нішу виробництва цього органічного овоча, який широко споживається на півночі континенту. Про це повідомляє freshplaza, пише agronews.ua.

    «Ми вже працювали з цим продуктом разом з аргентинським виробником гарбузів, який виробляє їх більше 15 років у провінції Мендоса, але це перший рік, коли ми будемо продавати чилійські», – говорить Скарлет Гонсалес із бельгійської фірми Greenline Gate.


    «Їх вирощував чилійський виробник лохини з великим досвідом в органічному виробництві, який вирішив внести інновації та спробувати цей продукт. Насправді гарбуз, який ми отримали тиждень тому, є першим і єдиним чилійським органічним  на даний момент », – каже вона.

    Цей сорт – також відомий як потімаррон – невеликий, важить від 0,5 до 2 кг і має насичений оранжевий колір. За словами Скарлет, він незвичайний тим, що його легко готувати та обробляти, а також він має хороший термін зберігання; характеристики, які дали попит на нього під час пандемії, враховуючи підвищену обізнаність про переваги здорового харчування та споживання органічних продуктів.

    Однак на їх виробництво в Чилі все ще вплинули деякі проблеми. «Перш ніж висівати гарбузи, нам довелося імпортувати органічне насіння від повністю сертифікованого голландського спеціаліста та дотримуватись відповідних санітарних норм, щоб мати змогу ввести насіння в країну. Азартна гра та ризик для виробника, оскільки це спричинило величезні витрати на товар, який, певним чином, був недостатньо відомим у цій місцевості», – говорить Скарлет. «Однак ми дуже задоволені результатом».

    За словами менеджера з продажу, більша частина органічних гарбузів з Хоккайдо, що споживаються в Європі, виробляється в основному в Південній Африці чи Новій Зеландії, але в травні та червні є прогалина, яку може заповнити Чилі, де виробництво розпочнеться дещо пізніше.

    «Через пандемію всі обережніше ставляться до покупок. Ринок потерпає від різних труднощів. Але незважаючи на все, нам пощастило отримати хороший продукт і мати можливість доставляти його споживачам вчасно».

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.