• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерти USDA збільшили прогноз світового виробництва олійних культур
    Опубликовано: 2021-03-14 13:06:59

    Світовий прогноз на олійні культури на 2020/2021 року передбачає збільшення споживання, експорту та запасів. За матеріалами звіту USDA за березень, повідомляє agronews.ua.

    Прогноз поставок і споживання сої у США в 2020/21 м.р. в основному не змінився. Переробка та експорт сої прогнозується на рівні 2,2 млрд бушелів і 2,25 млрд бушелів відповідно, а запаси залишаться на рівні 120 млн бушелів, що на 405 млн менше від минулорічного рекорду.

    Прогнозована середня сезонна ціна реалізації сої виробником у США залишилась на рівні 11,15 дол США за бушель (27,216 кг) або 409,69 дол США/тонну (не зважаючи на те, що поточні ціни у готівці є відчутно вищими, тоді як середні січневі ціни тримались на рівні 10 дол США за бушель, що позначилось на форвардних цінах).

    Ціна соєвого шроту теж не змінилась, залишившись на рівні 400 дол США/тонну. Ціна соєвої олії прогнозується на рівні 41 цента за фунт (0,45359237 кг), що на 1 цент більше ніж минулого місяця, або 903,9 дол США/тонну.

    Глобальний прогноз попиту і пропозиції на зерна олійних культур врожаю 2020/21 м.р. передбачає збільшення виробництва, експорту та запасів на кінець маркетингового року.
    Так, світове виробництво прогнозовано зросте на 0,7 млн тонн до 595,8 млн тонн, при цьому зростання виробництва сої і ріпаку частково компенсують зниження виробництва плодів олійної пальми, насіння бавовни і соняшника.

    Виробництво сої у Бразилії зросло на 1 млн тонн до 134 млн тонн, що співставне із врожаєм минулого року та очікуванням такої ж тенденції у цьому сезоні. Показник виробництва сої в Індії теж зріс – на 0,2 млн тонн до 10,7 млн тонн, – на основі даних урядової статистики. І навпаки, виробництво сої в Аргентині скоротилось на 0,5 млн тонн до 47,5 млн тонн через засуху у останньому місяці.

    Світовий експорт олійних зріс на 0,8 млн тонн до 194,7 млн тонн, в першу чергу через зростання експорту ріпаку з України та Австралії.

    Імпорт ріпаку зріс у ЄС та Великобританії, де згідно з останніми даними врожай зріс до 17,1 млн тонн. Очікується зростання обсягів світової переробки сої на 1,6 млн тонн до 323,6 млн тонн, оскільки зростання переробки в Аргентині та Бразилії компенсувало скорочення у Китаї. Зростання переробки в Аргентині призвело до збільшення експорту шроту та олії. Зниження обсягів переробки сої у Китаї склало 1 млн тонн до рівня 98 млн тонн.

    Глобальні запаси сої трохи зросли за рахунок збільшення запасів Китаю та Бразилії, що компенсувало зменшення запасів у Аргентині.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.