• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Третина прісноводної риби у світі знаходиться на межі зникнення
    Опубликовано: 2021-03-01 11:05:13

    Низка природоохоронних груп попередили у звіті “Забуті риби світу” про “катастрофічне” зменшення кількості прісноводних риб. Майже третині загрожує зникнення. Про це повідомляє Агроцентр, пише agronews.ua.

    Природоохоронні групи заявили, що за останній час 80 видів вимерли, 16 з них – за останній рік. Мільйони людей покладаються на прісноводну рибу, аби прогодувати свої родини, використовуючи її як їжу та джерело доходу завдяки рибальству та торгівлі.

    Але кількість прісноводної риби різко зменшилася через тиск на природне середовище, зокрема через забруднення довкілля, нераціональне рибальство, а також будівництво дамб, осушення річок та заболочених земель.

    У звіті зазначається, що популяція мігруючих видів риб за останні 50 років скоротилася на три чверті. За той же проміжок часу популяції більших видів, відомих як “мегариби”, зменшилися на 94%.

    Звіт “Забуті риби світу” підготовлений 16 природоохоронними групами, серед яких Всесвітній фонд дикої природи (WWF), Лондонське зоологічне товариство (ZSL), Global Wildlife Conservation та The Nature Conservancy.

    За даними Всесвітнього фонду дикої природи, велика частина зменшення кількості прісноводної риби пов’язана з поганим станом річок, в основному через забруднення, спорудження гребель та потрапляння стічних вод.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.