• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Франції 99% сільгоспроботів працюють у тваринництві
    Опубликовано: 2021-02-21 13:06:49

    У Франції, країні з найбільшою кількістю проданих і діючих сільськогосподарських роботів, 99% працюють у тваринництві. 100 автономних машин борються з бур’янами на полях та 10 – у виноградарстві.

    Про це пише журнал The Ukrainian Farmer, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.

    Нещодавно кількість аграрних роботів у Франції перевищила позначку в 10 тис. одиниць.

    «Доїльні й інші роботи, що працюють у тваринницьких підприємствах, становлять майже 99% цієї кількості, але існує також щонайменше 100 роботів для боротьби з бур’янами та 10 роботів, які працюють на виноградарських підприємствах», – зазначає видання.

    Іншими країнами або регіонами з високою концентрацією польових роботів є Австралія, США (Каліфорнія), Китай, Німеччина, Нідерланди та Скандинавія.

    Більшість сучасних автономних машин, що вже почали працювати як комерційні зразки, застосовують для знищення бур’янів. Зокрема, вони працюють із просапними культурами та в овочівництві. На таку популярність впливають різні чинники. В перш чергу це урядовий і суспільний тиск на використання гербіцидів і загальний світовий тренд до переходу на екологічно безпечні продукти. Сюди додались посилені обмеження на поїздки та їх блокування через пандемію COVID-19, відсутність кваліфікованої робочої сили для ручного прополювання органічних культур.

    Переважно роботи-прополювачі застосовують механічне видалення бур’янів, щоб повністю усунути застосування гербіцидів. Однак є й машини, що працюють із гербіцидами – завдяки системі розпізнавання вони здатні виконувати локальне обприскування й зменшувати витрати хімікатів до 95%. З тим на культурні рослини гербіцид практично не потрапляє. Також тривають випробування з цілеспрямованого знищення бур’янів за допомогою лазера, світла та мікрохвиль.

    Цінні культури, такі як деякі види салату, ягід, апельсинів/цитрусових і винограду, є найкращими бізнес-кейсами для роботів-прополювачів. Особливо там, де є горбиста місцевість, небезпечна для трактористів і польових працівників. Надалі такі системи масштабуватимуться до роботи на великих площах (на посівах соняшнику, кукурудзи й інших культур).

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.