• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Франція у 2021 році планує значно скоротити посівні площі
    Опубликовано: 2021-02-12 11:02:33

    У поточному році французькі фермери планують значно скоротити площі під всіма основними ярими культурами. Про це повідомляє міністерство сільського господарства Франції, пише agronews.ua.

    Посівна площа під соняшником може бути зменшена у порівнянні з минулим роком на 25%, а під ярим ріпаком – у 1,6 рази.

    Зокрема, як зазначається у повідомленні, під час весняної посівної кампанії площі, які будуть відведені під ярий ріпак можуть скласти близько 500 тис га, що 1,6 рази менше площ під цією культурою у 2020 році – 800 тис га.

    Також досить відчутно знизяться посіви соняшника – очікується, що вони будуть на рівні 580 тис га. Це на 25% менше, ніж задіяли французькі фермери під «квітку сонця» у минулому році. Крім того, за інформацією міністерства, у 2021 році фермери засіють приблизно на 18% менше кукурудзи.

    Втім, міністерство сільського господарства Франції не вбачає великої проблеми у скороченні ярих площ з двох причин. По-перше, у 2020 році площі під ярими були рекордними, бо фермери пересівали частину угідь, а, також, намагалися компенсувати недосів озимини у 2019 році (осінь позаминулого року у Франції, як і в Україні, була сухою та несприятливою для сівби озимих культур). Крім того, багато фермерів були розчаровані результатами врожайності ярих культур в умовах тривалої посухи.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.