• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україні не вистачає потужностей для зберігання близько 25 млн. тонн зерна
    Опубликовано: 2021-01-01 14:01:20

    Останні дослідження ринку, які готувались у 2019-2020 роках, свідчать про те, що Україні зараз не вистачає потужностей на лінійних елеваторах. При цьому є профіцит портових елеваторів.

    Про це розповіла керівник центрального офісу департаменту з аграрних питань, заступник керівника "Епіцентр Агро" з елеваторного напрямку, керівник відділу трейдингу Світлана Нікітюк, повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на Agravery.

    Вона зазначає, що ситуація з лінійними та портовими елеваторами різна. Протягом останніх семи років було побудовано багато нових потужностей елеваторів у портах. Вже сьогодні бачимо профіцит портових елеваторів, який матимете позитивні наслідки для агровиробників: ціни на перевалку знижуються.

    "Протягом останнього маркетингового року ми збільшили елеваторні потужності агрохолдингу практично вдвічі - до 1,5 млн. тонн. Суттєво збільшили потужності на двох наших маршрутних елеваторних хабах. Запустили третю виробничу чергу на Вінницькому елеваторі, який в результаті став найбільшим в структурі агрохолдингу - сьогодні його потужності одночасного зберігання сягають 375 тис. тонн. Завершили будівництво третьої черги на Закупнянському ХПП на Хмельниччині, завдяки чому його потужності виросли до понад 300 тис. тонн. А також збудували новий елеваторний хаб на 105 тис. тонн на місці старого зерносховища на нашому елеваторному підприємстві "Переробник", що на Київщині. Останній елеватор не маршрутний: його обслуговує наш власний парк автозерновозів", - розповіла Світлана Нікітюк.

    До 2022/23 маркетингового року у холдингу планують побудувати та реконструювати ще кілька власних маршрутних елеваторів поблизу с/г земель, які обробляють: в Хмельницькій та Вінницькій областях. Таким чином, елеваторне господарство "Епіцентр Агро" виросте до 2-2,2 млн. тонн.

    "Наша стратегія націлена на будівництво маршрутних елеваторів, які здатні прискорити логістичний ланцюжок "елеватор-порт". На більшості підприємств все робиться надзвичайно повільно. Через це виробник втрачає реальні гроші. Швидкість приймання та відвантаження зерна впливає на окупність, ефективність та прибутковість елеватора, і вона має збільшуватись", - впевнена Світлана Нікітюк.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.