• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тваринники просять обмежити експорт кукурудзи для запобігання подорожчанню кормів
    Опубликовано: 2020-11-08 11:08:15

    Різке збільшення вартості кормів через ситуацію, що склалася на ринку зернових за останні кілька місяців, негативно вплинуло на собівартість виробництва продукції тваринництва.

    Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на Latifundist.com.

    Комбікорми в собівартості продукції птахівництва і свинарства займають 65-70%. Подорожчання фуражної кукурудзи більш ніж 65%, фуражної пшениці - на 57%, соняшникової та соєвої шротів на 39% і 42% відповідно, сприяли зростанню вартості комбікормів на 40-45%.

    Щоб не допустити подальшого подорожчання сировини і запобігти дефіциту фуражу на ринку, "Асоціація Свинарі України" спільно з Асоціацією "Союз птахівників України" звернулися до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням внести в Меморандум про узгодження позицій на ринку зерна загальні річні обсяги експорту кукурудзи.

    "Зараз ситуація у свинарстві набуває критичних обрисів. Внаслідок ситуації, що склалася на ринку зернових, посилилися песимістичні й навіть панічні настрої серед операторів ринку. Це абсолютно нівелює досягнення, які галузь має за 2020 рік. Закликаємо Дениса Шмигаля ретельно поставитися до перегляду балансу зернових і гарантувати не тільки забезпеченість галузей тваринництва фуражем, а й продовольчої безпеки держави", - прокоментували в "Асоціації Свинарі України".

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.