Тваринники просять обмежити експорт кукурудзи для запобігання подорожчанню кормів

08 ноя, 11:08

Різке збільшення вартості кормів через ситуацію, що склалася на ринку зернових за останні кілька місяців, негативно вплинуло на собівартість виробництва продукції тваринництва.

Про це повідомляє "ПроАгро Груп" з посиланням на Latifundist.com.

Комбікорми в собівартості продукції птахівництва і свинарства займають 65-70%. Подорожчання фуражної кукурудзи більш ніж 65%, фуражної пшениці - на 57%, соняшникової та соєвої шротів на 39% і 42% відповідно, сприяли зростанню вартості комбікормів на 40-45%.

Щоб не допустити подальшого подорожчання сировини і запобігти дефіциту фуражу на ринку, "Асоціація Свинарі України" спільно з Асоціацією "Союз птахівників України" звернулися до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням внести в Меморандум про узгодження позицій на ринку зерна загальні річні обсяги експорту кукурудзи.

"Зараз ситуація у свинарстві набуває критичних обрисів. Внаслідок ситуації, що склалася на ринку зернових, посилилися песимістичні й навіть панічні настрої серед операторів ринку. Це абсолютно нівелює досягнення, які галузь має за 2020 рік. Закликаємо Дениса Шмигаля ретельно поставитися до перегляду балансу зернових і гарантувати не тільки забезпеченість галузей тваринництва фуражем, а й продовольчої безпеки держави", - прокоментували в "Асоціації Свинарі України".

Инф. proagro.com.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/325176.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM