• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Выбора нет: украинский госдолг купили американцы в расчете на ассоциацию Украины с ЕС
    Опубликовано: 2013-11-12 08:02:04

    Акцентовані покупки боргів відбувалися протягом останніх чотирьох місяців, - заявив фахівець з продажу боргових інструментів інвесткомпанії Dragon Capital Сергій Фурса в ефірі радіостанції «Голос Столиці».
     
    На тлі підвищеного інтересу до України світові медіа звернули увагу на звітність однієї з найбільших інвестиційних компаній світу – Franklin Templeton. Британське видання Financial Times підрахувало, що загальні вкладення фондів, які є частиною Franklin Templeton, в українські єврооблігації складають 5 млрд. доларів. Це еквівалентно приблизно п'ятій частині зовнішнього боргу країни. За інформацією видання, погіршення економічної ситуації в Україні, а також серія пониження суверенних рейтингів не відлякали американських інвесторів. Навпаки, напередодні Global Bond Fund під управлінням Майкла Хазенстаба збільшив вкладення в український борг ще на 170 млн. доларів.
     
    На думку фахівця з продажу боргових інструментів інвесткомпанії Dragon Capital Сергія Фурси, ситуацію не варто драматизувати.
     
    «Мова йде про те, що протягом тривалого часу фонди Franklin Templeton скопили у своїх портфелях зобов'язання України на 5 млрд. доларів. Але не треба це так драматизувати. Franklin Templeton такий великий, що 5 млрд. доларів для нього не є якоюсь дивовижною сумою. Franklin Templeton завжди виступав інвестором в українські облігації, не одне публічне розміщення не могло обійтися без нього. Оскільки якщо Franklin Templeton говорив «так», то випуск мав більші шанси на успіх. Але це їхня звичайна поведінка, Україна в пріоритеті лише тому, що вона одна з найдешевших у світі. І це стандартна модель поведінки і цього керівника, і фонду загалом, тому що трохи раніше вони проробили аналогічну ситуацію, спочатку скуповуючи ірландський борг і заробивши на цьому величезні гроші, а потім угорський. Зараз вони зробили ставку, що все буде добре в Україні», - зазначив експерт.
     
    Крім цього, за словами Сергія Фурси, люди з Franklin Templeton купували українські зобов'язання ще з літа.
     
    «Відчувалося, що купівля йде, починаючи з літа. І от вересень, жовтень. У них портфелів завжди було багато, але акцентовані покупки, які робилися звідти, коли решта ринку не дуже брала участь у цих покупках, були протягом останніх чотирьох місяців. Швидше за все, ставка Franklin Templeton – це асоціація України з ЄС», - припустив експерт.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.