• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Агровиробники України: прогноз на 2024 рік
    Опубликовано: 2023-09-27 13:56:29

    Український агропромисловий сектор стоїть перед викликом: за незмінної ситуації у галузі, до 2024 року може збанкрутувати половина агровиробників.

    Про це попереджає трейдер та колишній депутат Іван Мірошніченко у своєму блозі "Зернова блокада ЄС: як не допустити у 2024 році банкрутства половини українських агропідприємств" на AgroPolit.com.

    Мірошніченко підкреслює, що процес масового банкрутства в агропромисловому комплексі вже розпочався. Якщо не буде вжито рішучих заходів у напрямку відновлення роботи глибоководних портів, зниження страхових тарифів для фрахту та штучних ставок для перевалки, а також зменшення тарифів в портах, то без значної допомоги від держави в 2024 році приблизно 50% агровиробників зазнають банкрутства або зміни власності.

    За словами Мірошніченка, протягом 2022-2023 років власників змінили 20% агрокомпаній. Також він наголошує, що наразі більшість агровиробників стикається із загальною негативною динамікою та втратами.

    Згідно з розрахунками трейдера, лише 20-30% агропідприємств залишаються прибутковими завдяки високотехнологічному виробництву, високим урожаям та вертикальній інтеграції в сфері експорту або переробки. Мірошніченко попереджає, що без внесення кардинальних змін у сфері, структурні зміни у виробництві призведуть до середньої збитковості на рівні від $100 до $250 на гектар у 2023-2024 роках.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.