• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украинские аграрии боятся монополии на покупку/продажу земли
    Опубликовано: 2013-10-19 01:32:40

    Українські аграрії виступають проти створення Державного земельного банку. Таку заяву в ефірі радіостанції «Голос Столиці» зробив президент «Українського клубу аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса.
    Алекс Ліссітса стверджує, що аграрії зараз перебувати в підвішеному стані. А в цей час держава хоче запровадити ринок землі для одного гравця – Державного земельного банку. А працівників сільськогосподарської галузі це не влаштовує.

    «Зембанк може стати монополістом з продажу та купівлі землі. Аграрії проти створення такої структури. І фермери будуть виступати проти створення такої структури. Але влада поки нас не чує. Також поки вся земля в Україні не інвентаризована, мораторій на продаж землі має діяти. Тобто поки немає експертної оцінки землі, продавати її не можна», - сказав він.

    Нагадаємо, закон, який набирає чинності з 1 січня 2013 року, передбачає створення Державного земельного банку, який повинен забезпечувати сільськогосподарським підприємствам кредити до 5% ставки Нацбанку. До всього цього, закон передбачає, що Кабінет міністрів передає земельні ділянки сільгосппризначення державної власності до статутного капіталу державного земельного банку. Цей банк належить державі і не підлягає приватизації.

     

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.