Украинские аграрии боятся монополии на покупку/продажу земли

19 окт, 01:32

Українські аграрії виступають проти створення Державного земельного банку. Таку заяву в ефірі радіостанції «Голос Столиці» зробив президент «Українського клубу аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса.
Алекс Ліссітса стверджує, що аграрії зараз перебувати в підвішеному стані. А в цей час держава хоче запровадити ринок землі для одного гравця – Державного земельного банку. А працівників сільськогосподарської галузі це не влаштовує.

«Зембанк може стати монополістом з продажу та купівлі землі. Аграрії проти створення такої структури. І фермери будуть виступати проти створення такої структури. Але влада поки нас не чує. Також поки вся земля в Україні не інвентаризована, мораторій на продаж землі має діяти. Тобто поки немає експертної оцінки землі, продавати її не можна», - сказав він.

Нагадаємо, закон, який набирає чинності з 1 січня 2013 року, передбачає створення Державного земельного банку, який повинен забезпечувати сільськогосподарським підприємствам кредити до 5% ставки Нацбанку. До всього цього, закон передбачає, що Кабінет міністрів передає земельні ділянки сільгосппризначення державної власності до статутного капіталу державного земельного банку. Цей банк належить державі і не підлягає приватизації.

 


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/277641.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM